Blog

Kaas, gezond? Dit is waarom het zo lekker is!
Je hebt vast wel eens gehoord van kaas. Dat harde spul dat mensen gebruiken om van te eten. Maar wat is kaas nou eigenlijk, is het gezond of ongezond, en nog belangrijker: Is kaas wel echt? Dit alles en meer, lees je in dit artikel.

Wat is kaas?
Kaas is echt! Geen fabeltje. Kaas is namelijk een zuivelproduct dat gemaakt is van melk. Kaas bestaat uit de meeste vaste stoffen die in melk voorkomen. Dat zijn de eiwitten, vetten en mineralen. Het product is in verreweg de meeste gevallen afkomstig van koe-, geiten- en schapenmelk. Verder wordt kaas ook gemaakt van buffel-, paarden-, kamelen-, rendieren- en jakmelk. Meestal wordt kaas gebruikt als broodbeleg of als specerij om aan een gerecht meer smaak te geven, zoals pizza of spaghetti.

Is kaas gezond?
Hartstikke gezond! Kaas bevat namelijk veel vitamine A, vitamine B12, vitamine B2 en mineralen, zoals calcium, fosfor, magnesium, selenium en zink. Ook bevat kaas eiwit, vet en weinig of geen koolhydraten. Wie geen melk of melkproducten consumeert, moet zijn best doen om van bepaalde voedingsstoffen, zoals calcium en vitamine B12, voldoende binnen te krijgen.

Wat is het voedingsadvies voor kaas?
Het Voedingscentrum raadt jong en oud dan ook aan, om dagelijks zuivelproducten te consumeren. Hoewel de aanbevolen hoeveelheid per leeftijdsgroep verschilt. Aan volwassenen wordt ongeveer 300 tot en met 450 gram melk(producten) en ongeveer 40 gram kaas per dag aangeraden.

Hoe kun je kaas het beste bewaren?
De kaasboer zelf kan (door de volledige ongesneden kaas) in te waxen, deze tot wel 6 maanden bewaren buiten de koelkast! Maar voor de ‘’niet kaasboeren’’ onder ons:

Over het algemeen wordt het aangeraden om kaas bij voorkeur in een gesloten verpakking zoals kaaspapier of folie in de koelkast te bewaren. Buiten de koelkast zal de kaas minder lang houdbaar zijn, en gaat sneller schimmelen dan kaas die op een koele plek bewaard wordt. Bij temperaturen boven de 20°C zal de kaas namelijk gaan ‘’zweten’’, en dat willen we niet!

Voldoende kaas bij Simonehoeve

De kaas van Simonehoeve is direct leverbaar in verschillende soorten en maten. Daarnaast is het bij ons ook mogelijk om te zien hoe de kaas gemaakt wordt, en zelf ook de kaas te proeven!

Bij ons familiebedrijf ontdek je door middel van een gratis rondleiding hoe kaas en klompen gemaakt worden. Er zijn diverse kaasactiviteiten bij Simonehoeve.  Probeer in onze winkel zelf het lopen op klompen en proef onze heerlijke kazen. Dit kan 365 dagen per jaar, en reservering is niet nodig!

Bezoek Simonehoeve voor een authentieke Nederlandse ervaring, waarbij verschillende workshops en arrangementen worden aangeboden. Wij zijn het hele jaar door 7 dagen per week geopend, en er wordt goed rekening gehouden met rolstoeltoegankelijkheid.

Vanaf Amsterdam, Volendam en Hoorn kan Simonehoeve per bus makkelijk bereikt worden doordat de bushalte ‘’Hotel Volendam’’ slechts tientallen meters van ons terrein gelegen is. Of kom gerust met de auto / touringcar door de gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Heb je specifieke wensen of vragen over een onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

Blog

Panoramica Blog

    Utilizziamo i cookie e tecniche simili per aiutarvi meglio e in modo più personale. Se continuate a visitare il nostro sito web, presumiamo che ne siate soddisfatti. Volete saperne di più? Allora leggete la nostra politica sulla privacy.